SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Knovel nejsou jenom technické příručky

Knovel nejsou jenom technické příručky

12. 10. 2015 - Knovel, Albertina icome Praha

Knovel Library nejsou jenom plné texty příruček, tabulky a nástroje pro inženýry a přírodovědce. Knovel vytváří unikátní faktografické databáze o materiálech a jejich vlastnostech.

Pojďme se podívat, co od nich můžeme očekávat:

Critical Tables

Kolekce tabelárních údajů zahrnující zejména (ale nejen) vlastnosti fyzikální, termodynamické a chemické (solvent). Jen tabulky fyzikálních vlastností obsahují přes 21000 anorganických a organických sloučenin.

Aluminum Alloy Database

Předplatitelé sekce Metal and Metallurgy mají k dispozici tuto databázi fyzikálních a mechanických vlastností mechanicky zpracovaných i odlévaných hliníkových slitin, která je kompilována z publikovaných i dosud nepublikovaných zdrojů.

Magnesium Alloy Database

Předplatitelé sekce Metal and Metallurgy mohou využít databázi obsahující fyzikální a mechanické vlastnosti slitin hořčíku.

Je kompilována z řady spolehlivých publikovaných i dosud nezveřejněných zdrojů. Jsou obsažena data více než šedesáti komerčně dostupných slitin při různých teplotách a v různých formách.

Optical and Filter Glass Database

Předplatitelé sekce Optics and Photonics mají po ruce významný zdroj informací o vlastnostech optických skel zpracovaný na základě podkladů od šestnácti světových výrobců.

Databáze pokrývá optické, mechanické a chemické vlastnosti přes 1700 komerčně dostupných skel.

Titanium Alloy Database

Předplatitelům sekce Metal and Metallurgy se nabízí reprezentativní kompilace mechanických a fyzikálních vlastností více než 80 mechanicky zpracovaných i odlévaných komerčních slitin získaných za různých teplot a v různých výrobních podmínkách.

Crude Oil Assay Database

Předplatitelé sekce Oil and Gas Engineering mají k dispozici sbírku klíčových fyzikálních a chemických vlastností 300 typů surové ropy.

Databáze má přes 4000 záznamů o složení, základních vlastnostech, kinematické viskozitě, uhlovodíkové struktuře, destilačních a termických vlastnostech i parametrech vznětových.

Yaws’ Critical Property Data for Chemical Engineers and Chemists

Předplatitelům sekce Oil and Gas Engineering a Chemistry and Chemical Engineering poskytuje tato databáze přístup k vlastnostem více než 35000 organických sloučenin a přes 5000 anorganických látek a prvků.

Polymer Matrix Composites Database a Chemical Resistance Database – Plastics and Elastomers

Tyto dvě nové databáze jsou k dispozici mimo základní předplatné a jsou součástí tzv. „Premium Content“.

Přinášejí cenné tabelární údaje o kompozitních materiálech a chemické odolnosti plastů a elastomerů.

Jsou ceněnou pomůckou v oblasti makromolekulární chemie, strojírenství, elektroniky, elektrotechniky a dalších.

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Vladimír Karen má odpovědi na všechny vaše dotazy.