SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Academic Book Week a novinky ve světě elektronických knih

Academic Book Week a novinky ve světě elektronických knih

19. 11. 2015 - Albertina icome Praha

Začátkem listopadu probíhal především ve Velké Británii Academic Book Week s podtitulem Oslava rozmanitosti, inovace a vlivu akademických knih. Účelem Academic Book Week je rozproudit mezi vědci (autory), vydavateli, knihkupci, knihovníky, čtenáři a širokou veřejností debatu o významu a budoucnosti akademických publikací.

Zapojila se i řada vydavatelů, např. Taylor & Francis během listopadu zpřístupňuje bezplatně každý týden v elektronické podobě jinou sadu odborných publikací z vlastní produkce.

Pokud vaše instituce vlastní tištěné tituly Taylor & Francis vydané v roce 2013 a dříve, máte nyní jedinečnou šanci pořídit si je také v online verzi s 50% slevou. E-knihy jsou pak dostupné v rozhraní ebrary, pro více informací se obracejte na Filipa Vojtáška.

Všichni stávající zákazníci ebrary a EBL se již brzy mohou těšit na přechod na novou společnou platformu ProQuest Ebook Central, kde bude možné vybírat z téměř 700 000 titulů od 600 vydavatelů, a také z více možností akvizice (předplatné, nákup, výpůjčka, PDA).

Přes admin rozhraní mohou knihovny řídit akvizici, přizpůsobit oprávnění a sledovat v reálném čase využití e-knih. E-knihy z ebrary a EBL disponují MARC záznamy a jsou indexovány v discovery systémech po úroveň metadat, v Summon kompletně i s plnými texty.