SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Na podzim se dočkáme nového vydání kompletního díla W. Shakespeara

Na podzim se dočkáme nového vydání kompletního díla W. Shakespeara

6. 6. 2016 - Oxford University Press

V letošním roce, kdy se připomíná 400 let od úmrtí W. Shakespeara, vydá Oxford University Press jeho kompletní dílo, a to v tištěné podobě a online. Na projektu pracuje mezinárodní a mezigenerační tým editorů pod vedením Garyho Taylora, Johna Jowetta, Terriho Bouruse a Gabriela Egana. New Oxford Shakespeare je určen studentům, vědcům, hercům, spisovatelům i umělcům.

V říjnu 2016 budou k dispozici tyto svazky New Oxford Shakespeare Modern Critical Edition:

  • For Undergraduates, Actors, Play-lovers: Modern Critical Edition (kompletní dílo s moderním pravopisem a interpunkcí, vysvětlivky a poznámky na každé stránce, inovativní úvodní materiály, časové osy a ilustrace ke každé hře)
  • For Scholars: Critical Reference Edition (dvousvazkové kompletní dílo včetně všech primárních textů; s originálním pravopisem, interpunkcí, nejasnostmi a rozpory; poznámky upozorňují na tiskové varianty a opravy; úvodní eseje zkoumají kontext, ve kterém byla každá hra napsána).
  • For Scholars: Authorship Companion (prezentuje myšlenky, důkazy a metody, které jsou základem celého projektu New Oxford Shakespeare)

Obsah všech tištěných svazků bude k dispozici v online verzi New Oxford Shakespeare Online na platformě Oxford Scholarly Editions Online, zkušební přístup pro zainteresované instituce bude k dispozici.

Announcing The New Oxford Shakespeare
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.