SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » ProQuest dokončil digitalizaci vzácných tisků z Wellcome Library

ProQuest dokončil digitalizaci vzácných tisků z Wellcome Library

19. 7. 2016 - ProQuest

Program Early European Books (EEB) nyní zahrnuje téměř 10 000 digita­lizovaných titulů a více než 4 miliony stránek z Wellcome Library, význačné evropské sbírky zaměřené na historii medicíny a související témata.

Po pěti letech ProQuest dokončil digitalizaci a indexaci knih, které byly vytištěny před rokem 1701, včetně tisků z unikátní sbírky prvotisků (350 titulů, vydání před rokem 1501), řada z nich je velmi vzácná a dostupná pouze v této sbírce. Součástí jsou ranné anatomické texty, včetně díla Andrease Vesalia, ale i starší, jako např. Fasciculus medicinae přisuzované Johannesu de Kethamovi a práce Berengaria da Carpi.

Projekt je součástí celoevropského programu EEB, který zpřístupňuje staré tisky z období 1450–1700 z pěti prestižních evropských knihoven s cílem poskytnout přístup k vzácným a významným historickým svazkům v podobě faksimilií z obrázků naskenovaných přímo z originálních děl (barevně ve vysokém rozlišení 400 ppi). Celkově je v EEB k dispozici více než 45 000 titulů s více než 14,5 miliony stran obsahu. O celém projektu se dozvíte více v ProQuest LibGuides.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.