SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Lexikon des gesamten Buchwesens bude dostupný online

Lexikon des gesamten Buchwesens bude dostupný online

28. 11. 2016 - Brill

Vydavatelství Brill získalo distribuční práva k Lexikon des gesamten Buchwesens (2. vyd. LGB²) od vydavatelství Hiersemann Verlag (Stuttgart, Německo), a rozšiřuje tak své portfolio v oblasti knižní historie a referenčních děl v německém jazyce.

Hlavním editorem právě dokončené devítisvazkové práce je Günther Pflug, bývalý šéf německé národní knihovny. Cílem publikace je zaregistrovat a popsat všechny osoby, instituce, skutečnosti, faktory a postupy, které hrají roli při zprostředkování intelektuálního obsahu mezi autorem a čtenářem, což zahrnuje výrobu, distribuci a příjem knih. Obsahuje kolem 21 000 příspěvků od více než 400 autorů. LGB² je nepostradatelným zdrojem pro studenty a vědce v oboru knihověda, knihovnictví, studium rukopisů, mediálních studií, literatura a kulturologie.

Brill zpřístupní toto dílo online v prosinci 2016. Jednotlivé záznamy jsou obohaceny o další literaturu, obrázky, tabulky a mapy. Na webových stránkách Brill je k dispozici více informací o LGB² Online, zkušební přístup na vyžádání.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.