SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Psychologové zbystřete, sebrané spisy D. W. Winnicotta v digitální podobě

Psychologové zbystřete, sebrané spisy D. W. Winnicotta v digitální podobě

28. 12. 2016 - Oxford University Press

V rámci Oxford Clinical Psychology budou nově v digitální podobě dostupné sebrané spisy britského psychoanalytika a pediatra Donalda Woodse Winnicotta (1896–1971). V textech bude možné plnotextově vyhledávat, stahovat kapitoly pro offline čtení nebo zapisovat své vlastní poznámky.

The Collected Works of D.W. Winnicott poskytují bezkonkurenční teorie a poznatky o vývoji dítěte a psychoanalýze od jednoho z nejinovativ­nějších myslitelů v oboru. Jeho dílo bylo určené nejen psychoanalytikům a psychoterapeutům, ale také rodičům, pedagogům, sociálním pracovníkům, pediatrům, psychologům, a dalším profesím zaměřeným na vývoj dítěte.

K dispozici bude 12 svazků, které obsahují dopisy, klinické kazuistiky, konzultace, psychoanalytické články a dokumenty, nekrology, politické komentáře, včetně dosud nezveřejněných děl na témata zajímavá i pro současného čtenáře (např. delikvence, asociální chování, tělesné tresty a péče o dítě). Součástí spisů jsou také redakční poznámky poskytující historický kontext, informace o vědeckém přínosu pro klinickou praxi, ucelené bibliografie publikací a dopisů Winnicotta, dokumentace jeho přednášek, odkazy na audio a výběr z jeho kreseb. Poslechněte si rozhovor s hlavní editorkou Helen Taylor Robinson.

Pro zkušební přístup kontaktujte Filipa Vojtáška nebo Miriam Suchoňovú.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.