SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Konference INFORUM 2017: zaregistrujte se jako ranní ptáče, sleva končí v úterý

Konference INFORUM 2017: zaregistrujte se jako ranní ptáče, sleva končí v úterý

13. 4. 2017 - Albertina icome Praha

Registrace na konferenci INFORUM 2017 je v plném proudu, zvýhodněné vstupné platí v případě přihlášení do 2. 5. (a připsání platby nejpozději do 4.5.)! Kompletní program a další užitečné informace naleznete na www.inforum.cz. Těšíme se na Vás v termínu 30.-31. května na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Během zahájení vystoupí Carl Grant z University of Oklahoma Libraries, který bude sdílet zkušenosti s přeměnou univerzitní knihovny na intelektuální křižovatku a centrum inovací. Mezi dalšími zvanými řečníky uvítáme Yvonne Ng z organizace WITNESS, dlouhodobě se zabývající archivací videozáznamů a etickými principy v této oblasti a Fionu Greig z Velké Británie, která vyzdvihne význam dizertací a jejich dostupnosti v elektronické podobě.

Během středečního odpoledne se pak představí Kai Karin Geschuhn z Max Planck Digital Library v Německu s příspěvkem zaměřeným na iniciativu Open Access 2020 a zúčastní se panelové diskuse Open Access ve středu/střetu zájmu spolu se zástupci vydavatelů.

Workshopy proběhnou již v pondělí 29. května pod vedením Carla Granta a Yvonne Ng. Během večerního Infomejdanu bude příležitost setkat se a pobavit s kolegy z oboru.

Mediálními partnery konference jsou časopisy ITlib a KNIHOVNA – knihovnická revue. Jsme také na Facebooku. Oficiální hashtag konference #INFORUMprague.