SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Science of Synthesis nově umožňuje generovat chemické struktury z názvu

Science of Synthesis nově umožňuje generovat chemické struktury z názvu

27. 7. 2017 - Thieme Publishing Group

Vydavatelství Thieme představilo nejnovější online verzi Science of Synthesis 4.8 (SOS), která je uznávanou referenční příručkou poskytující přístup k ověřeným informacím o organických syntetických metodách. Online verze 4.8 přináší novou funkci Name-to-Structure a nové SOS Knowledge Updates (1000 stran).

Funkce Name-to-structure umožňuje uživatelům generovat chemické struktury zadáním jejich názvu. Tento nástroj využívá slovník InfoChem, který obsahuje více než 28 milionů chemických názvů, které korespondují s více než 13 miliony unikátních struktur. Většina názvů ve slovníku je anglicky a německy, ale obsahuje i názvy běžných chemikálií v dalších jazycích. Nová funkce nabízí uživatelům velkou flexibilitu, protože dokáže zpracovat názvy založené na systematické nomenklatuře, stejně jako na obchodních, triviálních a polosystémových názvech.

Verze 4.8 přináší nový obsah v kapitolách:

  • gold-catalyzed cycloaddition reactions
  • the synthesis of various important silicon-based reagents
  • azaindole derivatives
  • the synthesis of amides in continuous-flow reactors

Science of Synthesis je průběžně aktualizována, každý svazek je editován týmem odborníků, kteří dodržují přísná a jasně stanovená kritéria pro výběr metod a průběžně sledují nejnovější literaturu. Tento zavedený postup zaručuje, že informace v SOS vždy odráží současný stav poznání.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.