SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Magazín CHOICE ocenil platformu CAB Direct, přečtěte si recenzi

Magazín CHOICE ocenil platformu CAB Direct, přečtěte si recenzi

5. 1. 2018 - CABI Publishing

Platforma CAB Direct, která je přístupovým rozhraním pro databáze CAB Abstracts a Global Health, získala za rok 2017 od magazínu CHOICE ocenění Outstanding Academic Title.

CAB Direct aktuálně poskytuje přístup k 12 milionům bibliografických záznamů (včetně více než 416 000 plných textů). Producentem je nezisková organizace CABI (Centre for Agriculture and Biosciences International).

CHOICE ve své recenzi hodnotí platformu takto: „Vyhledávání je intuitivní a dokumenty se rychle načítají. Online CAB tezaurus nabízí řízený slovník téměř 2,5 milionu deskriptorů v angličtině a ve všech hlavních evropských jazycích. Dobře zpracovaná nápověda umožňuje výzkumníkům zvýšit jejich dovednosti při přípravě rešeršní strategie. Vědci mohou organizovat své vyhledávací aktivity do složek, zvýraznit si vyhledané záznamy, anotovat je a sdílet s ostatními.“ K dispozici je kompletní recenze.

Outstanding Academic Title list je každoroční top výběr recenzovaných akademických knižních publikací a online zdrojů, které byly editory magazínu Choice v předchozím roce recenzovány (v aktuálním seznamu za rok 2017 je 504 tištěných knih a e-zdrojů, z celkových 5 300 recenzovaných titulů).

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.