SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Čtyřiadvacáté INFORUM skončilo. Jaké bylo ... a bude dál?

Čtyřiadvacáté INFORUM skončilo. Jaké bylo ... a bude dál?

5. 6. 2018 - Albertina icome Praha / Albertina icome Bratislava

Na Vysoké škole ekonomické se v květnu uskutečnil 24. ročník konference INFORUM, které se zúčastnilo cca 380 účastníků, přednášejících a vystavovatelů. Během zahájení informoval předseda organizačního výboru Vladimír Karen účastníky, že v budoucnu plánují pořadatelé významnější změny ve formátu této zavedené akce a proto se rozhodli pořádání konference v dosavadní podobě letošním ročníkem přerušit a soustředit se na přípravu nového formátu, který by měl lépe sloužit potřebám účastníků i cílům společnosti.

V průběhu večerního Infomejdanu byli uvedeni do Síně slávy INFORUM přednášející, moderátoři a členové org. výboru, kteří se na všech 24 ročnících konference podíleli nejvícekrát.

V roli zvaných řečníků letos vystoupili Jan Holmquist, Marydee Ojala a Will Prentice. V letošním programu zazněly příspěvky např. na téma proč jsou knihovny strategicky důležité pro moderní vzdělané společnosti a jak se mění role knihoven v době všudypřítomného přístupu k informacím, projekt Britské knihovny Unlocking Our Sound Heritage, jaké jsou informační potřeby vědců v roce 2018, aktuální stav Národního centra pro elektronické informační zdroje – CzechELib, problematika archivace původních elektronických časopisů, nové způsoby propagace elektronických informačních zdrojů, informační gramotnost metodami koučinku, odhalování predátorských časopisů, akviziční modely pro výběr e-knih, ad. Téměř všechny příspěvky a prezentace jsou již dostupné v online sborníku.

Dění na konferenci zachycuje také obsáhlá fotogalerie. Mediálními partnery letošní konference jsou časopisy ITlib, KNIHOVNA – knihovnická revue a Online Searcher.

Úvodní scénka AiP GDPR blues byla tentokrát i hudební.

Děkujeme všem účastníkům, vystavovatelům a přednášejícím, kteří se na příjemné atmosféře konference podíleli.