SlovenskyEnglish

Úvod » Produkty » Přírodní vědy » Aplikované vědy » Potravinářství a výživa


Zpřesněte hledání

Typ dat
























Platforma


























































Vydavatel
















































































Potravinářství a výživa

Počet nalezených produktů: 84

TROPAG & RURAL
Producent: CABI Publishing, Royal Tropical Institute
Typ dat: Bibliografie / Abstrakty

Zdroj tvoří dvojice databází, ekvivalenty tištěných publikací, ABSTRACTS ON TROPICAL LITERATURE (TROPAG) a ABSTRACTS ON RURAL DEVELOPMENT (RURAL). TROPAG postihuje literaturu o praktických otázkách zemědělství v tropech a subtropech od roku 1975. RURAL, s retrospektivou od roku 1985, se zabývá literaturou zaměřenou na vývoj venkova, ekonomickou politiku a plánování, demografii, výživu a potraviny, zdravotní péči, životní prostředí apod. Je sledováno přes 5 000 periodik a dalších zdrojů, které společně představují přes 150 000 záznamů. Ročně přibývají další 4 000 položek. Aktualizace se provádí jedenkrát za půl roku.

BMJ Best Practice
Producent: BMJ Publishing Group
Typ dat: Znalostní systémy a nástroje

BMJ Best Practice představuje znalostní nástroj pro podporu rozhodování kombinující nejnovější a nejlepší výsledky z výzkumu s návody a názory expertů. Pokrývá širokou oblast více než 10 000 diagnóz. Výsledky jsou prezentovány v jednotlivých krocích a pokrývají vlastní diagnózu, prognózy vývoje, způsoby léčby a prevence. BMJ Best Practice obsahuje navíc zásadní informace z medicíny založené na důkazech včetně Cochrane Clinical Answers, čímž se stává neocenitelným nástrojem jak pro klinickou praxi, tak pro studium a výzkum. Součástí je také 250 klinických kalkulátorů od EBMCal, které odstraňují nutnost pamatovat si vzorce anebo používat jiné pomůcky.

Karger Nutrition Package
Producent: S. Karger Publishers
Typ dat: Plnotextové a multimediální databáze

Kolekce Karger Nutrition Package nabízí výběr titulů zaměřených na nejnovější výzkum ve výživě z medicínského, ekonomického i sociálního hlediska od S. Karger Publishers: 4 tituly e-časopisů a 102 e-knih. Součástí jsou témata jako: potraviny, nutrigenomika, metabolizmus, biofunkčné zlúčeniny, dietetika, obezita a klinická výživa.

Oxford Journals Medicine Collection
Producent: Oxford University Press
Typ dat: E-časopisy / Kolekce e-časopisů

The Medicine Collection zpřístupňuje obsah 95 časopisů (2016) vydavatelství Oxford University Press, včetně:

Oxford Medicine Online - Complete Collection
Producent: Oxford University Press
Typ dat: E-knihy / Kolekce e-knih

Oxford Medicine Online je kolekce více než 1 100 plnotex­tových příruček se zaměřením na medicínu (únor 2018) z vydavatelství Oxford University Press v elektronické podobě. Ideální zdroj jak pro studenty medicíny, tak pro začínající i zkušené lékaře, sestry a porodní asistentky.

Oxford Open (open access)
Producent: Oxford University Press
Typ dat: E-časopisy / Kolekce e-časopisů

Program Oxford Open odstartoval v roce 2005 s 24 časopisy, postupem času toto číslo narůstalo a v současnosti je to 250 časopisů volně dostupných v plném rozsahu nebo výběrově (autoři musí zaplatit poplatek, pokud chtějí, aby jejich článek byl online volně dostupný).

Bailey's Industrial Oil and Fat Products
Producent: Wiley-Blackwell
Typ dat: Encyklopedie

Kompendium představuje „bibli“ v oboru tuků a olejů, jejich derivátů. Zabývá se jejich chemií, analytikou, technologií, využitím. Obsahuje na 75 monografií v 6 částech.

Cambridge Open (open access)
Producent: Cambridge University Press
Typ dat: E-časopisy / Kolekce e-časopisů

Cambridge University Press vydáva úplne otvorené časopisy:

Current Protocols in Food Analytical Chemistry
Producent: Wiley-Blackwell
Typ dat: Plnotextové a multimediální databáze

Current Protocols, dostupné online i knižně, kterých je přes 11 000 rozdělených do několika řad, poskytují standard laboratorních manuálů. Obsahují sbírku protokolů s anotacemi, popisem laboratorní techniky a metodiky, detailní údaje o látkách a sloučeninách použitých v praxi, komentáře expertů na dané téma, tabulkami a obrázky aj. V současnosti jsou k dispozici tyto řady: Bioinformatics, Cell Biology, Cytometry, Essential Laboratory Techniques, Human Genetics, Immunology, Magnetic Resonance Imaging, Microbiology, Molecular Biology, Neuroscience, Nucleic Acid Chemistry, Pharmacology, Protein Science, Stem Cell Biology, Toxicology. Každý titul lze objednat samostatně. V celé kolekci nebo v její částech lze vyhledávat protokoly ke konkrétní problematice podle klíčových slov z vymezením času a části textu, ve které se hledá; volně je přístupné abstraktum – Titles. Volně přístupné jsou kalkulačky mnoha veličin uvedených v protokolech – Tools and Calculators. Online umožňuje přístup k video, zvětšení obrázků i tabulek, prolinkování na plné texty protokolů Wiley Online Library, seznamy chemikálií, bibliografické záznamy v katalogu Wiley-Blackwell, PubMed, ExLibris.

Dictionary of Food Compounds
Producent: Taylor & Francis Group, an Informa business
Typ dat: Faktografie / Statistiky / Numerické databáze

Databáze zahrnuje informace o aditivech, aromatech a dalších ingrediencích – na 30 000 sloučenin a jejich derivátů vyskytujících se v potravinách. Každá entita je popsána chemickými, fyzikálními a biologickými vlastnostmi, uvedeno je CAS RN, systematický i běžný název, struktura i tabulky, biologický původ, použití, literární zdroj. Zdroj je součástí CHEMnetBASE.