SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Přichází jaro a ... INFORUM!

Přichází jaro a ... INFORUM!

11. 4. 2016 - Albertina icome Praha

Od minulého týdne se mohou zájemci registrovat na konferenci INFORUM 2016, jejímž hlavním tématem jsou elektronické informační zdroje, a která proběhne v termínu 24.-25. května na Vysoké škole ekonomické v Praze. Více informací, včetně kompletního programu a seznamu hostů, naleznete na stránkách konference.

Během zahájení vystoupí Daniel Albertsson ze Swedish University of Agricultural Sciences, který se ve svém příspěvku zamyslí nad možnými následky narůstajících digitálních kolekcí na úkor tištěného fondu pro akademické knihovny a jejich uživatele. Mezi dalšími zvanými řečníky se objeví Dietrich Schüller, který se dlouhodobě zabývá uchováváním audiovizuálních dokumentů pro budoucí generace, Nazlin Bhimani z Velké Británie, která nastíní způsoby, jak zajistit úspěšné poskytování informačního servisu v e-learningovém prostředí jednadvacátého století a Helle Lauridsen, jejíž příspěvek se zaměří na proměny knihovnických systémů a jejich budoucí vývoj.

Workshopy proběhnou již v pondělí 23. května pod vedením Dietricha Schüllera a Nazlin Bhimani. Na úterním večerním Infomejdanu pak bude předána letošní Cena INFORUM.

Mediálními partnery konference jsou časopisy IKAROS, ITlib a KNIHOVNA – knihovnická revue. A opět to žije i na Facebooku, kde jsou zveřejňovány nejčerstvější novinky.