SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » AiP se stala distributorem Digital Science & Research Solutions v ČR

AiP se stala distributorem Digital Science & Research Solutions v ČR

10. 2. 2020 - Albertina icome Praha s.r.o.

Je nám potěšením oznámit, že jsme uzavřeli smlouvu o distribuci produktů společnosti Digital Science & Research Solutions Limited u nás. Digital Science je technologickou společností, která slouží potřebám vědeckých a výzkumných komunit během celého výzkumného cyklu. Investuje a podporuje inovativní společnosti a technologie, které usnadňují a zefektivňují proces výzkumu.

Jde především o bibliometrickou databázi zcela nové generace Dimensions, která je postavena na mnohem širší datové základně, než kterákoli služba konkurence. Zahrnuje informace o výzkumném procesu ve všech jeho fázích, tedy o publikacích, grantech, patentech, datasetech, klinických zkouškách a směrnicích (policy documents), navíc doplněné o altmetriky (Altmetric.com je také součástí koncernu Digital Science). Ve své nejvyšší verzi Dimensions Analytics poskytuje nejen přístup ke všem uvedeným datovým typům, ale umožňuje také komplexní datové analýzy pro potřeby akademických institucí, vládních organizací, poskytovatelů grantů pro VaV apod.

Dalším produktem je Overleaf Commons, nejpopulárnější online verze populárního textového editoru LaTeX pro psaní a publikování článků, používaná více než 5 miliony uživatelů z 3600 institucí po celém světě a přes 10 000 uživateli v ČR. Editor je navíc na pozadí plně integrován s mnoha vydavateli odborných publikací a nabízí akademickým institucím kompletní přehledy, metriky a analýzy využití platformy, probíhajících projektů a podání návrhů na publikování článků.

Figshare for Institutions je institucionální verze cloudového úložiště vyvinutého speciálně pro potřeby vědy a výzkumu. Pomáhá akademickým pracovištím ukládat, sdílet a spravovat veškeré vědecko-výzkumné výstupy, publikovat výsledky výzkumu v jakémkoli souborovém formátu, přidělovat jim institucionální DOI, doplnit všechna potřebná metadata a zveřejnit je automaticky ve všech zásadních vyhledávačích a akademických sítích.

Společnost Digital Science je součástí koncernu Holtzbrinck Publishing Group, který je mj. většinovým vlastníkem vydavatelství Springer-Nature.

Kompletní přehled produktů Digital Science
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Vladimír Karen má odpovědi na všechny vaše dotazy.