SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Konference INFORUM 2017 úspěšně za námi

Konference INFORUM 2017 úspěšně za námi

7. 6. 2017 - Albertina icome Praha

Na Vysoké škole ekonomické se v květnu uskutečnil 23. ročník konference INFORUM, které se zúčastnilo cca 410 účastníků, přednášejících a vystavovatelů.

V roli zvaných řečníků letos vystoupili Carl Grant (přeměna univerzitní knihovny na intelektuální křižovatku a centrum inovací), Yvonne Ng (archivace videozáznamů a sociálních médií), Fiona Greig (význam dizertací v elektronické podobě) a Kai Karin Geschuhn (Open Access 2020).

Úvodní scénka AiP byla tentokrát na téma Pracovní písně v knihovnách a jejich význam v knihovnickém workflow.

Příspěvky v letošním programu byly věnovány např. proměně knihoven na inovativní společenská centra, krizi v uchovávání audiovizuálních dokumentů a archivaci sociálních médií, zpřístupňování elektronických dizertačních prací, projektům CzechElib a knihovny.cz, otevřenému přístupu k vědeckým informacím, trendům v akvizici tištěných a elektronických knih, videozdrojům, tématu digital humanities, problematice sledování využití e-zdrojů a alternativním metrikám, nástrojům pro vyhledávání nebo informačním potřebám mladých vědců, součástí konference byla i posterová sekce. Během středečního odpoledne pak proběhla panelová diskuse Open Access – hledání rovnováhy. Téměř všechny příspěvky a prezentace jsou již dostupné v online sborníku.

Denní i noční dění na konferenci zachycuje také obsáhlá fotogalerie. Mediálními partnery letošní konference jsou časopisy ITlib a KNIHOVNA – knihovnická revue.

Děkujeme všem účastníkům, vystavovatelům a přednášejícím, kteří se na příjemné atmosféře konference podíleli a spolu s námi se těší opět na viděnou za rok v termínu 29.-30. 5. 2018.