SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Pozvánka na 24. ročník konference INFORUM - co vás čeká a nemine

Pozvánka na 24. ročník konference INFORUM - co vás čeká a nemine

17. 4. 2018 - Albertina icome Praha, Albertina icome Bratislava

Registrace na konferenci INFORUM 2018 byla zahájena, zvýhodněné vstupné platí v případě přihlášení a zaplacení vložného do 4. 5. Kompletní program a další užitečné informace naleznete na www.inforum.cz. Těšíme se na Vás v termínu 29.-30. května na Vysoké škole ekonomické v Praze!

Během zahájení vystoupí Jan Holmquist z Guldborgsund Public Library, který bude hovořit o tom, proč jsou knihovny strategicky důležité pro moderní znalostní společnost a Marydee Ojala, šéfredaktorka časopisu Online Searcher, zamýšlející se nad měnící se rolí knihoven a dovednostmi knihovníků v dnešním světě všudypřítomného přístupu k informacím. Dalším zvaným přednášejícím je Will Prentice z British Library, který bude sdílet zkušenosti jak získat a udržovat archivní dovednosti potřebné pro péči a uchovávání zvukových sbírek, a to i na příkladu projektu Unlocking Our Sound Heritage.

Workshopy proběhnou již v pondělí 28. května pod vedením Marydee Ojaly a Willa Prentice. Během večerního Infomejdanu bude příležitost setkat se a pobavit s kolegy z oboru.

Mediálními partnery konference jsou časopisy ITlib, KNIHOVNA – knihovnická revue a Online Searcher. Součástí konference je také výstava domácích a zahraničních firem.

Aktuální informace jsou uveřejňovány na Facebooku. Oficiální hashtag konference #INFORUMprague.