SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Kolik on-line vzdělávání ještě zvládneme?

Kolik on-line vzdělávání ještě zvládneme?

14. 1. 2021 - Albertina icome Praha

Aktuální situace nahrává virtuálním vzdělávacím akcím, a i my bychom Vás rádi pozvali na několik zajímavých webinářů, které se odehrají v roce 2021, anebo proběhly na konci roku loňského.

Nejaktivnější z našich partnerů je tradičně Charlesworth, na týden od 18. ledna chystá sérii miniwebinářů pro mladé a začínající vědce, které naučí jak efektivně interpretovat výsledky výzkumu formou statistických dat a analýz. V dalších týdnech bude Charlesworth pokračovat tématy jako psaní grantových žádostí, jak na efektivní spolupráci ve vědeckém světě a vedení výzkumných týmů nebo tipy pro vybudování kariéry v akademické sféře. Vydavatelství Karger pak zve všechny zájemce o problematiku otevřeného přístupu a otevřené vědy na webinář Publish and Read Onboarding Session 2021.

Seznámit se můžete také s nejnovějšími online zdroji z vydavateltví Oxford University Press – Oxford World's Classics (přibližuje čtenářům klasická literární díla) a What Everyone Needs to Know (příručky k aktuálním a diskutovaným tématům, psané předními odborníky).

A určitě stojí za to vrátit se i k již proběhlým online seminářům – tématem bylo např. duševní zdraví vědců a akademiků, jak publikovat výsledky výzkumu formou videočlánku v časopise JoVE nebo nové trendy ve vzdělávání na ekonomických školách. Velkému zájmu se těší nástroj Writefull, který slouží ke korekci odborných textů v angličtině, a který od ledna již několik univerzit aktivně využívá.

V říjnu proběhl neobvyklý diskusní webinář Open Access & Change in Scholarly Communications s ředitelem Národní technické knihovny, vyd. Karger Publishers a Vladimírem Karenem z AiP. A zapomenout nemůžeme ani na miniINFORUM, kde zazněly příspěvky zaměřené např. na e-knihy a antiplagiátorské systémy.

Nabídka online seminářů a akcí