SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Lepší je se s vámi i vidět, než jen slyšet

Lepší je se s vámi i vidět, než jen slyšet

18. 10. 2021 - Albertina icome Praha

Zdá se, že současná doba je (oproti jarním měsícům) alespoň trochu nakloněna setkávání se, a moc bychom si jistě všichni přáli, aby už žádná omezení nemusela být zavedena. Na obzoru je aktuálně jedna potkávací akce – na začátku listopadu se chystáme na konferenci Bibliotheca Academica 2021, kterou pořádá AKVŠ. Najdete nás na výstavním stánku, kde budeme spolu se zástupci společnosti ProQuest, a také vystoupíme v programu.

Vedle toho se během podzimu odehraje ale také celá řada online akcí, a my bychom vás rádi upozornili alespoň na některé z nich.

Nejvyšší sledovanost mají letos webináře o službě Writefull, která díky pomoci umělé inteligence zjednodušší život všem, kteří píší odborné články v angličtině. V ČR Writefull předplácí rostoucí počet vysokých škol, a pokud mezi ně ta vaše nepatří, využijte individuální předplatné se slevou.

Knižní veletrh ve Frankfurtu se koná tento týden. Kombinuje akce na místě s virtuálními setkáními. Doporučit můžeme například živý webinář vydavatelství Karger zaměřený na publikační činnost nebo diskusní setkání s hlavním ekonomem EIU What Does a Post-Covid Economy Mean for Work and Study?

Na konci října nebude chybět také tradiční Open Access Week (25.-29.10.), hlavním tématem letošního ročníku je It Matters How We Open Knowledge: Building Structural Equity. Webinář pro mladé vědce na téma open access pořádá v tomto týdnu například Charlesworth. O dalších zajímavých akcích Vás budeme rádi informovat v naší sekci Semináře a na Facebooku.

A pak je tu řada akcí a seminářů, které už se sice konaly, ale jsou pro vás dostupné ze záznamu. Ať už to byl webinář pro marketéry Library Brands and Branding nebo diskusní seminář Critical Thinking Bootcamp.

Těšíme se brzy na viděnou v Liberci!