SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Podzimní akce online i naživo

Podzimní akce online i naživo

1. 10. 2022 - Albertina icome Praha

Podzimní konference jsou v plném proudu, brzy se uvidíme na Bibliotheca Academica 2022, na kterou rovnou naváže knižní veletrh ve Frankfurtu (19. – 23.10.). Tradiční zářijový Peer Review Week je již za námi, ale ze záznamu můžete zhlédnout několik webinářů, například od společností Karger, SAGE a Taylor & Francis.

Kromě toho se během podzimu koná několik online akcí a my bychom vás rádi upozornili alespoň na některé z nich. Největší návštěvnost mají i nadále webináře pro uživatele a zájemce o službu Writefull, která s pomocí umělé inteligence usnadňuje život všem, kdo píší odborné články v angličtině. V České republice a na Slovensku si Writefull předplácí stále více univerzit, a k dispozici je také individuální zvýhodněné předplatné pro jednotlivce v ČR a SR.

Pokračují také webináře o publikování v časopisech Taylor & Francis. 13. října se dozvíte, jak využívat publikační platformu SciFlow k psaní vědeckých článků a prací, o své zkušenosti se podělí Thomas Arndt z Forschungszentrum Jülich, členské instituce Helmholtz Association.

Na konci října (24. – 30.10.) se uskuteční tradiční Open Access Week, jehož hlavním tématem je Open for Climate Justice. Webinář zaměřený na otevřený přístup již ohlásila společnost SAGE. O dalších zajímavých akcích vás budeme informovat v sekci Semináře a na Facebooku.