SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Brill zpřístupní obsah ebooks prostřednictvím Google Scholar

Brill zpřístupní obsah ebooks prostřednictvím Google Scholar

15. 4. 2016 - Brill

Google Scholar, bezplatný vyhledávač, často používaný studenty a pedagogy vysokých škol, zindexuje plnotextový obsah elektronických knih vydavatelství Brill. Již dříve byl zindexován i obsah elektronických časopisů Brill.

Uživatelé tak budou mít možnost v rozhraní Google Scholar vyhledávat v obsahu Brill a následně se dostat rovnou k plnému textu článku / knihy (pokud má instituce předplacen přístup) nebo k abstraktu. Tato novinka by měla usnadnit uživatelům přístup k předplacenému obsahu a podpořit využití.

Vydavatelství Brill se specializuje např. na humanitní a sociální vědy, religionistiku a teologii, orientalistiku a islamistiku, mezinárodní práva a lidská práva, literaturu a lingvistiku, nebo na biologii. Ve své nabídce má předmětové kolekce, specializované edice nebo jednotlivé knižní tituly na výběr. Přístup si lze zajistit jednorázovým nákupem, k dispozici jsou záznamy ve formátu MARC 21, statistiky ve formátu COUNTER 4, DOI na úrovni titulu i kapitoly, přihlašování prostřednictvím Shibboleth, možnost nastavení alertů a další funkce.

Brill zpřístupňuje také řadu e-knih v režimu open access.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.