SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Archives of Sexuality and Gender oceněny jako nejlepší e-zdroj v kategorii humanitní vědy

Archives of Sexuality and Gender oceněny jako nejlepší e-zdroj v kategorii humanitní vědy

15. 3. 2017 - Gale, a part of Cengage Learning

Archives of Sexuality and Gender získaly ocenění 2017 Best Humanities EProduct v rámci letošních PROSE Awards.

Archives of Sexuality and Gender je unikátní kolekce zhruba 1,5 milionu stránek z primárních zdrojů (mikrofilm, digitální a analogový obsah, včetně newsletterů, vládních dokumentů, manuscriptů, pamfletů, ad.) zaměřených na sociální, politické, zdravotní a právní otázky ovlivňující LGBTQ komunitu po celém světě. Kolekce vrhá světlo na hnutí za práva homosexuálů, aktivismus, HIV / AIDS krizi a další témata. První část – LGBTQ History and Culture Since 1940, Part I – nabízí historické dokumenty publikované ve více než 35 zemích a více než 15 jazycích.

Dokumenty pocházejí z top knihoven a archivů, např. z Canadian Lesbian and Gay Archives, GLBT Historical Society, New York Public Library, Lesbian Herstory Educational Foundation, ad. Kolekce je určena všem, kteří studují nebo bádají v oborech jako genderová studia, gay a lesbická studia, queer teorie, dějiny sexuality, sociologie, historie, psychologie, kulturologie, politologie, a dalších.

PROSE uděluje každoročně ceny v několika desítkách kategorií jako uznání nejlepším odborným a vědeckým publikacím – knihám, časopisům a elektronickým zdrojům.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.