SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Pomocí rozšířené reality si detailně prohlédnete anatomické modely lidského těla

Pomocí rozšířené reality si detailně prohlédnete anatomické modely lidského těla

15. 5. 2019 - Visible Body

Společnost Visible Body volně zpřístupnila více než stovku 3D modelů lidské anatomie, které lze prohlížet v rozšířené realitě (AR) pomocí nejoblíbenějších mobilních webových prohlížečů a telefonů a tabletů kompatibilních s AR. Při návštěvě stránek Visible Body's Learn nebo blogu Visible Body Blog si může každý, kdo používá prohlížeč Chrome (Android) nebo Safari (iOS), zobrazovat struktury lidského těla v reálném prostoru. Po klepnutí na spuštění 3D anatomického modelu, jako je např. lidská lebka, ho uživatel může otočit tak, aby ho viděl ze všech stran a přiblížit si ho, aby viděl detaily – to vše v rozšířené realitě.

Visible Body používá software Google k rozšíření dostupnosti AR mimo aplikace a v mobilním vyhledávání na webu – součástí vyhledávání na Google v budoucnu budou nejen odkazy a obrázky, ale také 3D anatomické modely, které si budete moci skrze displej telefonu „promítnout“ přímo do svého okolí, a to v reálném měřítku – viz krátká ukázka z úvodní keynote konference Google I/O.

Chcete si vyzkoušet plnou verzi Human Anatomy Atlas, který podporuje rozšířenou realitu? Vyžádejte si zkušební přístup pro Vaši instituci (ČR nebo SR).

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.