SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Všechno nejlepší k narozeninám, Wall Street Journal!

Všechno nejlepší k narozeninám, Wall Street Journal!

5. 8. 2019 - ProQuest

V červenci 2019 si deník Wall Street Journal připomněl 130 let své existence. Podle šéfredaktora Matta Murraye byl The Wall Street Journal založen jako „… čtyřstránkové odpolední noviny určené k naplnění rostoucí potřeby objektivních obchodních a finančních zpráv …“.
Společnost ProQuest na základě spolupráce s vydavatelstvím Dow Jones poskytuje knihovnám přístup nejen k celému archivu The Wall Street Journal, ale také ke klíčovým zdrojům, jako je WSJ.com, Dow Jones Institutional Newswire, WSJ Pro newsletters a k archivům řady titulů, které již nejsou publikovány. Tento obsah je k dispozici v mnoha různých formátech, aktuální ročníky jsou např. součástí produktů ABI/INFORM a ProQuest Central.

Podle nedávné studie provedené dr. Ericem T. Meyerem je zřejmý nárůst využití novin jako The Wall Street Journal ve výzkumu (dle počtu publikovaných vědeckých článků, které citují novinové články). Jak se dalo očekávat, Meyerova studie uvádí, že citace z The Wall Street Journal se obecně objevují ve vědeckých článcích se zaměřením na obchod, finance a management. Je zajímavé, že uživatelé WSJ pocházejí z celého světa. K dispozici je souhrn studie, i kompletní zpráva.

Happy Birthday, WSJ!
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.