SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » V Academic Complete přibyly DRM-Free tituly

V Academic Complete přibyly DRM-Free tituly

6. 11. 2019 - ProQuest

Databáze elektronických knih Academic Complete aktuálně nabízí knihovnám a jejich uživatelům přes 20 000 titulů bez ochrany DRM (Digital Right Management). U titulů bez DRM odpadá nutnost použití speciálního software na jejich načtení ve formátu PDF nebo EPUB. Není u nich omezení pro tisk, kopírování nebo stahování. Stahovat je možné kapitoly i celé knihy, ať už do počítače, na tablet nebo do čtečky.

Chcete vidět seznam Top 10 nejžádanějších titulů z Academic Complete nebo zjistit, kteří vydavatelé a které obory jsou nejčetněji zastoupeni? Prohlédněte si nejnovější infografiku. Z pohledu našich knihoven je určitě zajímavé, že v kolekci je 532 titulů v češtině. Celkový přírůstek za letošní rok je přes 8 700 titulů.

Academic Complete je polytematická kolekce více než 162 000 odborných elektronických monografií z produkce řady významných vydavatelů včetně univerzitních a akademických vydavatelství, jakož i malých, ale důležitých vydavatelů. Vybrány jsou především publikace, které obvykle nakupují akademické knihovny včetně titulů na seznamech Choice Magazine's Ou­tstanding Academic Titles a Doody's. Pokrývá obory ekonomie a obchod, humanitní vědy, biologie a fyzika, medicína, informační technologie, inženýrství a technologie, historie a politické vědy, právo, sociální vědy, náboženství a filosofie, literatura a jazykověda, umění a pedagogika.

Kolekce je dostupná formou předplatného pro akademické instituce pro neomezený počet současně pracujících uživatelů. Obsah lze číst online i offline, k dispozici jsou statistiky COUNTER i záznamy MARC 21.

Hodil by se Vám seznam nově přidaných titulů? Kontaktujte Filipa Vojtáška a Miriam Suchoňovú.

What’s new in Academic Complete
See the Data: The Value of DRM-Free Content
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.