SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Taylor & Francis Online podporuje propojení na klinická hodnocení

Taylor & Francis Online podporuje propojení na klinická hodnocení

23. 2. 2020 - Taylor & Francis Group

Taylor & Francis Online (tandfonline.com) nově propojuje údaje z klinických hodnocení s publikovanými články a tyto údaje automaticky ukládá do Crossref a PubMed, za předpokladu, že autoři zadají čísla klinických studií ve svém rukopisu.

Aktuálně Taylor & Francis vydává více než 250 časopisů v oboru medicíny a zdraví, a publikované články jsou často spojeny s registrovaným klinickým hodnocením. Pro přístup k údajům z klinického hodnocení stačí u konkrétního článku kliknout na tlačítko Check for updates (vyzkoušejte např. u tohoto článku). Pokud existují nějaké související údaje z klinických hodnocení, objeví se to v rozbalovacím seznamu Crossmark spolu s odkazy na další články, které se přímo vztahují k těmto klinickým hodnocením.

Klinické studie jsou registrovány v patnácti veřejných registrech schválených WHO nebo na clinicaltrials.gov (tyto stránky provozuje National Library of Medicine). Po registraci je studii přiděleno Clinical Trial Number (CTN), které je následně použito k identifikaci této studie ve všech publikacích, které o ní informují.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.