SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » ACM představilo OA časopis o digitálních hrozbách

ACM představilo OA časopis o digitálních hrozbách

31. 3. 2020 - ACM - Association for Computing Machinery

Association for Computing Machinery (ACM) oznámila spuštění Digital Threats: Research and Practice (DTRAP), nového recenzovaného časopisu s otevřeným přístupem, který se zaměřuje na prevenci, identifikaci, zmírňování a eliminaci digitálních hrozeb. DTRAP se snaží překlenout propast mezi akademickým výzkumem a průmyslovou praxí, a je tedy zaměřen spíše na konkrétní než na teoretické hrozby. Od prvního vydání DTRAP budou všechny příspěvky publikovány na základě gold open access a bude možné je číst a sdílet prostřednictvím ACM Digital Library.

První číslo DTRAP je zvláštním číslem s příspěvky z konference FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), která se konala v roce 2019. Na konferenci se setkávají odborníci na řešení incidentů a bezpečnost z celého světa, aby se podělili o své zkušenosti a odborné znalosti.

Kromě DTRAP vydává ACM další časopisy o počítačové bezpečnosti, včetně ACM Transactions on Information and System Security (TISSEC) a IEEE/ACM Transactions on Networking (TON).

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.