SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Vědci sdílí výsledky výzkumu COVID-19 prostřednictvím Figshare

Vědci sdílí výsledky výzkumu COVID-19 prostřednictvím Figshare

16. 4. 2020 - Digital Science

Služba Figshare spustila bezplatný portál pro zveřejnění veškerých vědecko-výzkumných výstupů souvisejících s COVID-19 na adrese COVID19.figsha­re.com.

Figshare COVID-19 Open Research Portal slouží vědcům k uložení a sdílení stávajících výsledků výzkumu koronaviru a také dalších výsledků výzkumu COVID-19 / SARS-CoV-2, které budou zveřejněny v následujících týdnech a měsících.

Všem, kteří chtějí své výstupy sdílet, doporučujeme si vytvořit na Figshare osobní účet, a při uploadu dat do klíčových slov zadat COVID-19. Detailní pokyny naleznete ve FAQ.

Figshare je cloudové úložiště vyvinuté speciálně pro potřeby vědy a výzkumu. Smyslem je, aby tyto výstupy byly FAIR: Findable, Accessible, Interoperable and Reusable, což přímo odpovídá příslušným doporučením EU. Proto je možno publikovat výsledky výzkumu v jakémkoli souborovém formátu, přidělovat jim institucionální DOI, doplnit všechna potřebná metadata a zveřejnit je automaticky ve všech zásadních vyhledávačích a akademických sítích.

Jaké další služby z nabídky Digital Science můžete v souvislosti s COVID-19 využít? Přehled relevantních publikací, datasetů a klinických studií v Dimensions, nástroj pro kolaborativní psaní textů Overleaf a další.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Vladimír Karen má odpovědi na všechny vaše dotazy.