SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Overleaf, nejpopulárnější online verze textového editoru LaTeX, má už 9 milionů uživatelů

Overleaf, nejpopulárnější online verze textového editoru LaTeX, má už 9 milionů uživatelů

7. 1. 2022 - Overleaf

Služba Overleaf v uplynulých dvou letech zaznamenala raketový nárůst nových uživatelů a aktuálně tedy tuto online verzi textového editoru LaTeX pro psaní a publikování používá už více než 9 milionů uživatelů z celého světa. Četnou uživatelskou základnu má i v ČR.
Základní verze je k dispozici zdarma, institucionální verze Overleaf Commons umožňuje využívat velké množství šablon přizpůsobených nejrůznějším požadavkům, tzn. pro psaní odborných článků, závěrečných prací, prezentací, newsletterů, profesních životopisů, pro vytvoření posteru, bibliografie, kalendáře, a mnoha dalších.

Overleaf nepoužívají jen výzkumní pracovníci; možnost vytvořit a sestavit dokument v LaTeXu bez nutnosti cokoli instalovat je velkým přínosem i pro mnoho dalších. Například pro studenty, kteří se teprve začínají učit LaTeX.

Uživatelé z institucí, které jsou zároveň předplatiteli služby Writefull, si mohou nainstalovat rozšíření pro Chrome, které nabízí automatickou jazykovou kontrolu textů v angličtině přímo v LaTeX dokumentu.

Chcete se seznámit s Overleaf blíže? Kontaktujte Vladimíra Karena.

Oficiální zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Vladimír Karen má odpovědi na všechny vaše dotazy.