SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » ProQuest přidává u nejsledovanějších videí zvukový popis pro nevidomé

ProQuest přidává u nejsledovanějších videí zvukový popis pro nevidomé

25. 8. 2020 - ProQuest / Alexander Street

Společnost ProQuest oznámila přidání zvukových komentářů ke svým nejsledovanějším videím na platformách Academic Video Online a ProQuest One™ Academic ve snaze zpřístupnit edukační streamovaná videa také uživatelům se zrakovým postižením.
Zvukový popis, také označovaný jako video popis nebo vizuální popis, je další stopa vyprávění určená primárně pro nevidomé a zrakově postižené uživatele, a popisující, co se děje na obrazovce. Podívejte se na volně dostupnou ukázku – Quiet Rage: The Stanford Prison Experiment.

U většiny ze 70 000 videí na platformě Academic Video Online jsou k dispozici také textové přepisy mluveného slova (Transcript).

Bližší informace v příspěvku na blogu + postup, jak požádat o zvukový popis pro předplatitele Academic Video Online a ProQuest One™ Academic.

Platforma Academic Video Online hostí nejrozsáhlejší videokolekci pokrývající širokou škálu oborů, podporující distanční výuku, hosting vlastních videí a snadnou integraci s výukovými online systémy. Všechna videa z Academic Video Online jsou k dispozici také na platformě ProQuest One™ Academic.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.