SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » ProQuest podporuje integraci s výukovým systémem Moodle

ProQuest podporuje integraci s výukovým systémem Moodle

19. 2. 2021 - ProQuest

ProQuest představil nové možnosti propojení mezi platformou ProQuest a e-learningovými systémy, konkrétně Moodle a Canva (další systémy budou brzy následovat). Platforma ProQuest nyní splňuje standard IMS Global Learning Consortium v. 1.3 pro interoperabilitu výukových nástrojů (LTI). Je to další vylepšení ze strany ProQuestu, které usnadňuje a zefektivňuje přístup do předplacených e-zdrojů, zejména v době distanční výuky.

Jakmile je integrace mezi platformou ProQuest a Moodle nastavena (viz návody níže), vyučující mohou bez problémů vkládat odkazy na obsah z ProQuestu přímo do studijních materiálů v Moodle (bez nutnosti opustit prostředí kurzu). A studenti získají přímý přístup k obsahu, aniž by se museli samostatně přihlašovat do ProQuestu, uživatel je ověřen přímo v Moodle.

Dnes je kriticky důležité, aby studenti nejen získali snadný přístup k předplacenému obsahu, ale také aby čerpali ze spolehlivých a prověřených zdrojů, jako je např. ProQuest Central. Integrace s výukovými systémy je dalším způsobem, jak mohou akademické knihovny aktivně podporovat výzkum a výuku. Tato služba je stávajícím zákazníkům poskytována zdarma.

Návody pro integraci:

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.