SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Archiv deníku Le Monde bude k dispozici na platformě ProQuest

Archiv deníku Le Monde bude k dispozici na platformě ProQuest

4. 2. 2021 - ProQuest

Vědci budou mít brzy díky historickému archivu Le Monde v digitální podobě k dispozici nový a neocenitelný zdroj pro poznávání historie a kultury Francie v letech 1944 až 2000. Le Monde je považován za významný proevropský liberálně orientovaný list a za jednu z nejznámějších a nejvlivnějších publikací na světě. Deník založil na žádost vůdce francouzského odporu za druhé světové války Charlese de Gaulla francouzský novinář Hubert Beuve-Méry, první výtisk vyšel 19. prosince 1944.

Na platformě ProQuest bude od března archiv Le Monde dostupný v celostránkovém formátu v digitální podobě, a to pro akademické a veřejné knihovny. Le Monde je znám svou vyvážeností v pokrytí, hloubkovou analýzou historických událostí a zaměřením na novinářskou kvalitu a vysoké intelektuální standardy. Vždy byl také ceněn pro svou politickou nezávislost.

Najdete zde všechny stránky ve vysokém rozlišení, a díky indexaci na úrovni článků a plnotextovému vyhledávání bude možné se v archivu Le Monde na platformě ProQuest dostat ke zpravodajským článkům, fotografiím, reklamám, nekrologům, karikaturám, a dalším typům obsahu. Vyhledávání v Le Monde bude možné kombinovat s hledáním v dalších e-zdrojích na stejné platformě.

Aktuální články z Le Monde jsou dostupné pro uživatele z institucí s předplatným ProQuest Central.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.