SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Jak na sdílení rešeršní strategie na platformě Ovid

Jak na sdílení rešeršní strategie na platformě Ovid

1. 4. 2021 - Wolters Kluwer - Ovid

Pro uživatele, kteří vyhledávají v databázích a časopisech na platformě Ovid, je nově k dispozici funkce sdílení rešeršních dotazů. Na jedno kliknutí tak nyní mohou knihovníci sdílet rešeršní dotazy s uživateli nebo uživatelé mezi sebou.

V panelu Search History jsou k dispozici tři nová tlačítka:

  • Email All Search History: umožňuje uživatelům zaslat aktuální historii vyhledávání jinému uživateli prostřednictvím e-mailu. E-mail obsahuje rešeršní strategii včetně čísel řádků a počtu výsledků, segmenty databáze, datum vyhledávání, odkaz na znovuprovedení rešeršního dotazu a zprávu od odesílatele.
  • Copy Search History Link: zkopíruje odkaz na historii vyhledávání do schránky uživatele. Příjemce musí mít přístup k databázi, ve které bylo vyhledávání provedeno, aby rešeršní dotaz spustil znovu.
  • Copy Search History Details: kopíruje strategii vyhledávání, čísla řádků, počet výsledků v každém řádku a segmenty databáze do schránky uživatele.

Vygenerované URL odkazy mají trvalou platnost, a lze je tak použít i ve výukových materiálech.

Detailní nápověda včetně ukázek viz Nápověda a krátké video. V červnu se pak uskuteční webinář Sharing Searches on Ovid.

Uživatelé z institucí s přístupem k Ovid MEDLINE, vyzkoušejte ukázkový příklad.

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.