SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » ACM vydává první číslo nového časopisu o evolučních výpočtech

ACM vydává první číslo nového časopisu o evolučních výpočtech

16. 9. 2021 - ACM - Association for Computing Machinery

Association for Computing Machinery (ACM) vydala inaugurační číslo nového časopisu ACM Transactions on Evolutionary Learning and Optimization (TELO), který se zabývá evolučními výpočty. Šéfredaktory jsou Darrell Whitley a Jürgen Branke. První číslo časopisu je volně přístupné.

Evoluční výpočty jsou podoborem umělé inteligence a čerpají inspiraci z principů biologické evoluce s cílem optimalizovat (co nejvíce zefektivnit) algoritmy, softwarové a hardwarové systémy. Tento obor se rozrostl v rozsáhlou a úspěšnou disciplínu s tisíci výzkumníky a dvěma profesními organizacemi: ACM Special Interest Group on Genetic and Evolutionary Computation (SIGEVO), na kterou je časopis napojen, a IEEE Computational Intelligence Society.

TELO bude publikovat původní články ze všech oblastí evolučních výpočtů a příbuzných oborů, jako je bayesovská optimalizace nebo inteligence roje (swarm intelligence). Redakční rada má rovněž zájem o příspěvky týkající se praktického využití evolučních výpočtů, mimo jiné v oblastech jako je logistika, plánování, zdravotnictví, hry, robotika, softwarové inženýrství, klastrování, atd.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.