SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » De Gruyter vdechl nový život pokladům ve svém archivu

De Gruyter vdechl nový život pokladům ve svém archivu

17. 9. 2021 - de Gruyter GmbH & Co. KG

Vydavatelství De Gruyter zkompletovalo svůj knižní archiv v digitální podobě, který trvale zpřístupňuje více než 53 000 originálních vědeckých prací, zpětně až do roku 1749.

De Gruyter Book Archive dokumentuje více než 270 let německé a evropské intelektuální historie. Zahrnuje program nakladatelských domů Georg Reimer, G. J. Göschen, I. Guttentag, Karl I. Trübner a Veit & Comp., které Walter De Gruyter v roce 1923 spojil a založil tak své nakladatelství. Archiv je úzce spjat nejen se jmény jako Klopstock, Wieland, Goethe, Schiller, Fichte, Humboldt, Schleiermacher, Tieck, Novalis, Kleist nebo bratři Grimmové. Představuje také jedinečný archiv německého klasicismu a romantismu, předbřeznového a pobřeznového období a vzrůstajícího nadšení pro medicínu a přírodní vědy v návaznosti na osvícenství.

Po dokončení projektu jsou nyní všechny archivní tituly dostupné jako indexované PDF s možností fulltextového vyhledávání na degruyter.com. Jsou snadno vyhledatelné prostřednictvím DOI a MARC záznamů a knihovnám jsou k dispozici jako kompletní kolekce, jednotlivé tituly nebo balíčky.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.