SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » SciFlow: méně frustrace a úspora času při psaní a formátování textů

SciFlow: méně frustrace a úspora času při psaní a formátování textů

5. 4. 2022 - SciFlow GmbH, Albertina icome Praha

Naformátovat článek dle specifikace vědeckého časopisu vyžaduje čas. Hodně času. Podle nejnovějšího výzkumu 14 hodin na jeden článek. A pokud autor pošle článek do jiného časopisu, musí začít zase odznova.

Každý vědec to zažil. Odeslat soubor ve Wordu kolegovi, jen aby ztratil čas hledáním správné verze ve starých e-mailech, když si uvědomí, že něco nesedí.

Celý text, i když je uveřejněný v časopise, je těžké opětovně použít, šířit anebo uveřejnit online. Autor často ani nemá k dispozici konečnou verzi textu.

S cílem zkrátit čas komunikace a zbavit se frustrace z opětovného formátování vícerých verzí rukopisů vznikla digitální autorská platforma SciFlow. Zjednodušuje pracovní postupy psaní a publikování pro vědce a jejich instituce.

Stejnojmennou společnost založili v Německu v roce 2016 Dr. Carsten Borchert a Frederik Eichler. Nápad vzešel z Eichlerových studentských zkušeností. Podobnou frustraci při psaní a publikování výzkumu dříve jako doktorand zažil také Borchert. Frustrace z formátování dokumentů ve Wordu je přivedla na myšlenku snadno použitelného nástroje na úpravu textu, který by byl výkonný jako LaTeX, a používal se jednodušeji než MS Word. Jako první začal kolaborativní nástroj SciFlow používat Max-Planck Institut. Využívá ho také Helmholtzova společnost a veřejné vysoké školy.

Více se dozvíte během online setkání pro slovenské a české instituce 27. 4. 2022, kde vám SciFlow ukáží naživo zakladatelé společnosti.

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Vladimír Karen má odpovědi na všechny vaše dotazy.