SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Nová vylepšení pro uživatele databází ProQuest

Nová vylepšení pro uživatele databází ProQuest

11. 4. 2022 - ProQuest

Společnost ProQuest pokračuje ve vylepšování a optimalizaci platformy ProQuest na základě zpětné vazby od zákazníků a uživatelů. Od 31. března 2022 jsou k dispozici vylepšení, která nabízejí nové možnosti vyhledávání dle typu zdroje a dále funkce, které uživatelům usnadňují interakci s obsahem. Mezi tato vylepšení patří:

  • na hlavní stránce www.proquest.com se nad vyhledávacím okénkem pod odkazem Další (All source types) objevily další volby pro vyhledávání dle typu zdroje obsahu (např. encyklopedie, historická periodika, zpravodajství, ad.). Nabídka vychází z databází, které vaše instituce předplácí. Tato novinka nyní umožňuje vícenásobný výběr – uživatel může vybrat více než jeden typ zdroje.
  • vizuálně zvýrazněna byla informace o počtu databází, které uživatel aktuálně prohledává. Má možnost křížově prohledávat více databází nebo cíleně vyhledávat pouze v konkrétním zdroji.
  • nová funkce „Quick Look“ (Rychlý náhled) umožňuje uživateli zobrazit si u každého výsledku náhled, aniž by opustil stránku s výsledky vyhledávání. Po kliknutí na „Quick Look“ se na stránce s výsledky otevře panel, kde uživatel vidí celý abstrakt a předmětová hesla a také ikonky funkcí jako je citování, uložení, odeslání e-mailem nebo tisk.
  • intuitivní odkazy na další doporučované zdroje (Suggested Sources) k vyhledanému dokumentu. Odkazy uvidíte v panelu vpravo, jakmile si otevřete kterýkoliv z výsledků vyhledávání. Po kliknutí na „View all“ se uživatel dostane na přehled souvisejících zdrojů.

Podrobnější informace včetně ukázek jsou k dispozici v support center. Prakticky si je můžete ihned vyzkoušet na www.proquest.com.

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.