SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Novinky v nabídce Ovid pro uživatele (nejen) medicínských informací

Novinky v nabídce Ovid pro uživatele (nejen) medicínských informací

3. 11. 2022 - Wolters Kluwer - Ovid

Na začátku listopadu čeká na uživatele databází na platformě Ovid vylepšený design uživatelského rozhraní pro vyhledávání a prohlížení obsahu, všechny úpravy byly implementovány na základě testování mezi knihovníky, studenty a lékaři.

Nedošlo k žádným zásadním funkčním změnám, ale celkový design je moderní a jednodušší, například se zvětšilo pole pro pokročilé vyhledávání, objevilo se nové záhlaví a zápatí, barvy pro lepší navigaci ve výsledcích vyhledávání a rychlejší a snadnější přístup k filtrům a limitům, ad. Po přihlášení do Ovidu je možné se přes banner v horní části obrazovky přepnout do nového rozhraní a otestovat ho. Mezi oběma verzemi je možné se přepínat tam a zpět.

Novinky jsou i v oblasti obsahové – na platformě Ovid jsou nově dostupné následující kolekce:

  • Evidence-Based Health Collection je kolekce užitečných a různorodých zdrojů založených na důkazech, která poskytuje přístup k nejlepším dostupným vědeckým informacím pro klinická rozhodování a péči o pacienty (KSR Evidence, ECRI Guidelines Trust®, Evidence-Based Practice – FPIN, Lippincott® Nursing Solutions Guideline Summaries)
  • Public Health Advantage je unikátní a komplexní kolekce, která zahrnuje časopisy, knihy a bibliografické údaje od klíčových vydavatelů v oblasti veřejného zdraví a lidského zdraví a nemocí. Součástí je Global Health database, Ovid Healthstar database, 28 LWW e-časopisů, 9 LWW e-books, 100+ CABI e-books, téměř 200 GIDEON ebooks, ad.
  • Diversity, Equity & Inclusion (DEI) Collection

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.