SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Již pátá kolekce partitur klade důraz na současné skladatele

Již pátá kolekce partitur klade důraz na současné skladatele

7. 6. 2022 - Alexander Street Press

Společnost Alexander Street Press vytvořila v pořadí již pátou online kolekci partitur Classical Scores Library: Volume V, která poskytuje digitální přístup k některým z nejstudovanějších děl klasického repertoáru i k méně známým skladatelům. Tato kolekce navazuje na Classical Scores Library: Volume IV a klade důraz na současné skladatele a díla 20. a 21. století. Vedle toho zde najdete i výběr partitur z období středověku, baroka, klasicismu a romantismu.
Kompletní sbírka bude obsahovat 300 000 stran partitur pocházejících od jednotlivých skladatelů a od renomovaných vydavatelů, jako jsou Donemus, Ernst Eulenburg & Co. GmbH, Novello & Company, Chester Music, Faber Music a Schott Music GmbH & Co. KG a University of York Music Press. Podrobná bibliografie.

Kolekce nabízí např.:

  • The Harry Partch Edition, velká kompilace z produkce Schott Music GmbH & Co. KG z děl Harryho Partche, amerického skladatele, filozofa a stavitele nástrojů.
  • Son Dementas Cuerdas od Hildy Paredes, přední mexické skladatelky současnosti.
  • Ang Tren = The Train od Saundera Choie, filipínského skladatele a sbormistra žijícího v Los Angeles
  • Caccia Soave, od Jo Kondóa, japonského soudobého skladatele
  • Rise Again, od Vanessy Lann, americko-nizozemské skladatelky
  • Squish! od Sadie Harrison, australské skladatelky, performerky a akademičky

Najdete zde nepřeberné množství materiálů vhodných pro kurzy hudební teorie, dějin hudby, hudební literatury a komponování. Kolekce je dostupná pro veřejné a akademické knihovny formou předplatného (celá kolekce Volume I – V) nebo jednorázového nákupu (jednotlivé Volumes).

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Filip Vojtášek má odpovědi na všechny vaše dotazy.