SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Overleaf už má deset milionů uživatelů ze 189 zemí!

Overleaf už má deset milionů uživatelů ze 189 zemí!

17. 6. 2022 - Overleaf

Služba Overleaf se těší nebývalému zájmu uživatelů, zatímco v lednu se mohla pyšnit devíti miliony registrovaných uživatelů, nyní už počet uživatelů Overleaf překročil deset milionů. Overleaf aktuálně předplácí více než 6 800 univerzit z celého světa, a také soukromé společnosti.
Na oslavu dosažení 10 milionů uživatelů má Overleaf připraveno několik malých překvapení, sledujte jejich Twitter, kde se dozvíte více.

Overleaf je nejpopulárnější online verze textového editoru LaTeX pro psaní a publikování článků, četnou uživatelskou základnu má i v ČR. Základní verze je k dispozici zdarma, institucionální verze Overleaf Commons umožňuje využívat velké množství šablon přizpůsobených nejrůznějším požadavkům, a to včetně požadavků jednotlivých vydavatelů odborných článků. Aktuální počet šablon je 13 938.

Pokud jste uživatel/ka Overleaf a chcete si vyzkoušet některé z novinek, na kterých se pracuje, nezapomeňte si aktivovat beta verzi, čerstvou novinkou je např. možnost zobrazit náhled PDF vašeho projektu na samostatné kartě (PDF Detach).

Zveřejněny byly také výsledky letošního průzkumu mezi uživateli, kteří používají Overleaf k nejrůznějším účelům, nejčastěji samozřejmě pro psaní článků. Polovina respondentů uvedla, že s pomocí Overleaf napsala svou disertační nebo diplomovou práci a téměř polovina používá Overleaf k psaní učebních osnov a domácích úkolů.

Chcete se seznámit s Overleaf blíže? Kontaktujte Vladimíra Karena.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Vladimír Karen má odpovědi na všechny vaše dotazy.