SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Research Assistant usnadní vyhledávání v OECD iLibrary

Research Assistant usnadní vyhledávání v OECD iLibrary

19. 11. 2022 - OECD Publishing

Uživatelé z institucí, které předplácejí přístup do OECD iLibrary, mohou nyní pro vyhledávání ve zdrojích OECD využít službu Research Assistant, která pomáhá najít relevantní články a publikace. Stačí uploadovat např. Váš rozepsaný článek, sylabus kurzu nebo část dokumentu, který Vás zajímá, a Research Assistant vyhledá podobně zaměřené zdroje v OECD iLibrary. Ukázka ve videu.

Research Assistant využívá sémantickou umělou inteligenci, vložený text zanalyzuje a identifikuje klíčové pojmy a témata. Poté vyhledá a nabídne publikace a články v OECD iLibrary s podobnými pojmy a tématy. Research Assistant podporuje nahrávání dokumentů ve formátu PDF, DOC, DOCX nebo TXT s maximálním počtem 300 000 znaků. Čím více textu poskytnete, tím lepší bude analýza pro určení klíčových pojmů. Vyhněte se dokumentům s velkým množstvím grafů, tabulek nebo obrázků. Místo nahrání dokumentu můžete také vložit zkopírovaný text z webové stránky nebo dokumentu.

V současné době může Research Assistant pracovat pouze s anglickým textem. Obsah, který nahrajete, bude použit pouze pro jednorázovou analýzu a nikdy nebude uložen. Funkce je dostupná výhradně uživatelům v předplatitelských institucích.

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jana Machonská má odpovědi na všechny vaše dotazy.