SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » UpToDate už 30 let pomáhá lékařům z celého světa

UpToDate už 30 let pomáhá lékařům z celého světa

9. 1. 2023 - Wolters Kluwer - UpToDate

Wolters Kluwer slaví 30 let existence evidence-based databáze UpToDate, kterou v roce 1992 založil renomovaný nefrolog Burton „Bud“ Rose, s cílem zpřístupnit lékařům nejaktuálnější informace a pomoci jim při rozhodování o léčbě pacientů. Více než dva miliony lékařů ve více než 190 zemích důvěřují UpToDate. „UpToDate má pro nás lékaře hodnotu stetoskopu a teploměru. Tento nástroj nahradil poměrně hodně učebnic a časopisů.“ Dr. Michael Zeller, Klinikum Dritter Orden, Munich.

Aktuálně UpTodate nabízí přístup k 12 300 klinickým tématům s téměř 77 000 stranami textů a grafiky ve 25 specializacích, integrovanou databázi léčiv a lékových interakcí, klinické kalkulátory a nově také Patient Perspectives. Uživatelé si mohou vytvořit individuální účet a používat UpToDate online či offline v mobilní aplikaci. Chcete se seznámit se všemi možnostmi vyhledávání? Navštivte UpToDate User Academy!

Všechna témata jsou psána exkluzivně pro UpToDate (pro UpToDate pracuje téměř 7 400 odborníků, a to jako autoři textů, editoři a recenzenti). Novinky v jednotlivých specializacích jsou uveřejňovány v sekci What's New. Obsah je:

  • založený na důkazech,
  • komplexní,
  • s odkazy na prameny (např. PubMed, Cochrane library)
  • prochází rozsáhlým odborným recenzním hodnocením, doporučení jsou tedy přesná a spolehlivá

V ČR mají přístup do plné verze UpTodate studenti a lékaři z institucí, které jsou členy konzorcia CzechElib a také z řady nemocnic, které UpToDate předplácejí.

Síla UpToDate se projevila i v prvních dnech pandemie COVID-19, kdy bylo nezbytné, aby lékaři měli k dispozici nejnovější, ověřené a důvěryhodné informace pro léčbu pacientů. Na základě podnětů a pokynů světových odborníků v oblasti infekčních onemocnění se obsah v UpToDate rozšířil na 90 témat o této nemoci – a byl více než 2000krát aktualizován, aby syntetizoval nové poznatky tak rychle, jak byly publikovány.

Oficiální tisková zpráva
Celebrating 30 Years of UpToDate
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jakub Petřík má odpovědi na všechny vaše dotazy.