SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » AiP a AiB zastupují Coherent Digital

AiP a AiB zastupují Coherent Digital

3. 7. 2023 - Coherent Digital, Albertina icome Praha

Albertina icome Praha a Albertina icome Bratislava se staly oficiálními exkluzivními partnery společnosti Coherent Digital pro Českou a Slovenskou republiku.

Coherent Digital vytváří kolekce výzkumných a vzdělávacích materiálů obohacené o kontext a nástroje. Soustředí se na tzv. divoký obsah, který není indexovaný, nedá se najít, použít nebo citovat, a hrozí mu, že se ztratí. Patří mezi ně webové stránky, šedá literatura, sociální sítě, blogy, virtuální realita a primární prameny. Coherent Digital využívá strojové indexování, umělou inteligenci a odborníky na katalogizaci a obohacování divokého obsahu rychle a s nízkými náklady.

Licencované materiály, divoký obsah a nástroje pro vědce, knihovníky a studenty jsou dostupné na platformě Coherent Commons. Na vytváření služby spolupracuje Coherent Digital s knihovníky, odborníky a vydavatelstvími. Instituce mohou do služby nahrát vlastní odkazy a obsah s možností výběru úrovně oprávnění (jen já, moje instituce nebo pro všechny).

History Commons, Mindscape Commons, Policy Commons a dalšími e-zdroji od Coherent Digital se můžete seznámit přes volně dostupné vyhledávání.

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Michael Svoboda má odpovědi na všechny vaše dotazy.