SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Dva nové časopisy RSC v režimu gold open access

Dva nové časopisy RSC v režimu gold open access

7. 2. 2020 - Royal Society of Chemistry

Novinkou v porfoliu časopisů vydavatelství Royal Society of Chemistry je od letošního roku titul RSC Chemical Biology, který je dostupný v režimu gold open access. Šéfredaktorem se stal Hiroaki Suga z University of Tokyo. Až do června 2022 jsou autoři osvobozeni od poplatků za publikování (APC).

V zájmu transparentnosti a otevřené vědy je RSC Chemical Biology prvním časopisem Royal Society of Chemistry, který autorům nabízí možnost transparentního recenzního řízení, kdy jsou vedle článku zveřejněny i rozhodnutí editora, komentáře recenzentů a odpovědi autora ke všem verzím rukopisu na základě licence Open Access Creative Commons (CC-BY).

Dalším přírůstkem je časopis Materials Advances, dostupný v režimu gold open access a bez APC až do poloviny roku 2022. V nabídce RSC najdete také tituly Materials Horizons a Journal of Materials Chemistry A, B a C.

Royal Society of Chemistry (RSC) je nejstarší chemická společnost na světě. Kromě vydávání časopisů, knih a databází (přehled v našem katalogu), RSC podporuje také výuku chemie a aktualizuje bezplatnou databázi chemických struktur ChemSpider (open access).

Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jana Machonská má odpovědi na všechny vaše dotazy.