SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Writefull si poradí s britskou i americkou angličtinou, a odhalí texty vytvořené umělou inteligencí

Writefull si poradí s britskou i americkou angličtinou, a odhalí texty vytvořené umělou inteligencí

9. 2. 2023 - Digital Science | Writefull

Může být chatbot ChatGPT uveden jako autor vědecké práce? Patrně se shodneme, že nikoliv. Některé školy a univerzity v zahraničí již používání generování textu s pomocí umělé inteligence svým studentům zakázaly. Jak ale odhalit použití sofistikovaných nástrojů jako jsou ChatGPT nebo GPT-3? Writefull se chopil této výzvy a představil bezplatný nástroj Writefull GPT Detector! Může pomoci odhalit, zda se jedná o originální text nebo o AI-plagiát.

Writefull tak rozšířil nabídku šikovných widgetů, volně dostupných komukoliv, kdo píše odborné texty v angličtině: Title Generator / Abstract Generator / Academizer / Paraphraser / GPT Detector.

Další novinkou je možnost vybrat si v režimu Full Edit preferovanou variantu angličtiny – britskou či americkou. K dispozici pro uživatele Writefull for WordWritefull for Overleaf.

Všechny funkce Writefull Vám představíme v průběhu webináře Writefull: vyzrajte na odbornou angličtinu, a to v termínech 28.2. a 2.3. Oba webináře s českým lektorem.

Writefull používá umělou inteligenci (AI), konkrétně algoritmy hlubokého učení (Deep Learning) a rozsáhlou jazykovou databázi. Kontrolu textu provádí s využitím jazykových modelů vycházejících z milionů již publikovaných odborných textů. Writefull nejen navrhuje, jak text vylepšit, ale konkrétně ukazuje, jak jsou slova a fráze používány, jak často se slovo nebo fráze vyskytují, a pomáhá porovnat výskyt dvou slov nebo zjistit, která slova nebo synonyma se obvykle vyskytují v určitém kontextu.

GPT Detector
Do I plagiarize when I use AI language tools?
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Vladimír Karen má odpovědi na všechny vaše dotazy.