SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » Datové sady jsou nyní vyhledavatelné v Dimensions, včetně 10 000 pocházejících z ČR

Datové sady jsou nyní vyhledavatelné v Dimensions, včetně 10 000 pocházejících z ČR

11. 2. 2020 - Digital Science

Databáze Digital Science Dimensions nyní zpřístupňuje více než 1,4 milionu datových sad (datasets), a to včetně více než 10 000 pocháze­jících z České republiky. Datové sady jsou k dispozici všem uživatelům – včetně těch, kteří používají bezplatnou verzi Dimensions.

Zdrojem jsou data z figshare.com, která zahrnují datové sady uploadované do cloudového úložiště Figshare, jakož i z jiných úložišť, např. Dryad, Zenodo, Pangea, a hostovaných repozitářů včetně ACS a NIH. Datové sady jsou definovány jako položky sdílené v repozitářích, které jsou kategorizovány jako datasets – nepatří sem tedy preprinty, postery, obrázky a software. Datové sady budou denně aktualizovány a postupně budou přibývat data z dalších úložišť. Po grantech, publikacích, citacích, alternativních metrikách, klinických zkouškách a patentech se datové sady stanou šestým typem obsahu přidaným do Dimensions.

Zpřístupnění datových sad umožní institucím objevovat a analyzovat trendy ve veřejně dostupných údajích na institucionální úrovni a zpřístupňuje na platformě Dimensions ještě více navzájem propojených informací.

Zhlédněte záznam webináře Introducing datasets as a new content type in Dimensions, který proběhl 18. 2. 2020.

Figshare for Institutions
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Vladimír Karen má odpovědi na všechny vaše dotazy.