SlovenskyEnglish

Úvod » Produkty » Přírodní vědy » Aplikované vědy » Potravinářství a výživa


Zpřesněte hledání

Typ dat
























Platforma

























































Vydavatel

















































































Potravinářství a výživa

Počet nalezených produktů: 84

BMJ Best Practice
Producent: BMJ Publishing Group
Typ dat: Znalostní systémy a nástroje

BMJ Best Practice představuje znalostní nástroj pro podporu rozhodování kombinující nejnovější a nejlepší výsledky z výzkumu s návody a názory expertů. Pokrývá širokou oblast více než 10 000 diagnóz. Výsledky jsou prezentovány v jednotlivých krocích a pokrývají vlastní diagnózu, prognózy vývoje, způsoby léčby a prevence. BMJ Best Practice obsahuje navíc zásadní informace z medicíny založené na důkazech včetně Cochrane Clinical Answers, čímž se stává neocenitelným nástrojem jak pro klinickou praxi, tak pro studium a výzkum. Součástí je také 250 klinických kalkulátorů od EBMCal, které odstraňují nutnost pamatovat si vzorce anebo používat jiné pomůcky.

Karger Nutrition Package
Producent: S. Karger Publishers
Typ dat: Plnotextové a multimediální databáze

Kolekce Karger Nutrition Package nabízí výběr titulů zaměřených na nejnovější výzkum ve výživě z medicínského, ekonomického i sociálního hlediska od S. Karger Publishers: 4 tituly e-časopisů a 102 e-knih. Součástí jsou témata jako: potraviny, nutrigenomika, metabolizmus, biofunkčné zlúčeniny, dietetika, obezita a klinická výživa.

Oxford Journals Medicine Collection
Producent: Oxford University Press
Typ dat: E-časopisy / Kolekce e-časopisů

The Medicine Collection zpřístupňuje obsah 95 časopisů (2016) vydavatelství Oxford University Press, včetně:

Oxford Medicine Online - Complete Collection
Producent: Oxford University Press
Typ dat: E-knihy / Kolekce e-knih

Oxford Medicine Online je kolekce více než 1 100 plnotex­tových příruček se zaměřením na medicínu (únor 2018) z vydavatelství Oxford University Press v elektronické podobě. Ideální zdroj jak pro studenty medicíny, tak pro začínající i zkušené lékaře, sestry a porodní asistentky.

Oxford Open (open access)
Producent: Oxford University Press
Typ dat: E-časopisy / Kolekce e-časopisů

Program Oxford Open odstartoval v roce 2005 s 24 časopisy, postupem času toto číslo narůstalo a v současnosti je to 250 časopisů volně dostupných v plném rozsahu nebo výběrově (autoři musí zaplatit poplatek, pokud chtějí, aby jejich článek byl online volně dostupný).

Bailey's Industrial Oil and Fat Products
Producent: Wiley-Blackwell
Typ dat: Encyklopedie

Kompendium představuje „bibli“ v oboru tuků a olejů, jejich derivátů. Zabývá se jejich chemií, analytikou, technologií, využitím. Obsahuje na 75 monografií v 6 částech.

Cambridge Open (open access)
Producent: Cambridge University Press
Typ dat: E-časopisy / Kolekce e-časopisů

Cambridge University Press vydáva úplne otvorené časopisy:

Current Protocols in Food Analytical Chemistry
Producent: Wiley-Blackwell
Typ dat: Plnotextové a multimediální databáze

Current Protocols in Food Analytical Chemistry sestává z 8 témat: A Water; B Proteins; C Enzymes; D Lipids; E Carbohydrates; F Pigments and Colorants; G Flavors; H Texture/Rheology; I Bioactive Food Components a 4 doplňků. Produkt byl aktualizován v prosinci 2006 a zůstává nezměněný.

Dictionary of Food Compounds
Producent: Taylor & Francis Group, an Informa business
Typ dat: Faktografie / Statistiky / Numerické databáze

Databáze zahrnuje informace o aditivech, aromatech a dalších ingrediencích – na 30 000 sloučenin a jejich derivátů vyskytujících se v potravinách. Každá entita je popsána chemickými, fyzikálními a biologickými vlastnostmi, uvedeno je CAS RN, systematický i běžný název, struktura i tabulky, biologický původ, použití, literární zdroj. Zdroj je součástí CHEMnetBASE.

Dictionary of Marine Natural Products
Producent: Taylor & Francis Group, an Informa business
Typ dat: Faktografie / Statistiky / Numerické databáze

Zdroj přináší informace přibližně o 30 000 přírodních produktech a jejich derivátech, které se vyskytují v daném prostředí. Databáze je odvozena od Dictionary of Natural Products. Každá entita je popsána detailně podle biologického zdroje – typu organismu, chemickou strukturou, CAS RN, chemickým jménem i dalšími parametry. Uvedeny jsou odkazy na literární zdroje. Je součástí CHEMnetBASE.